Ακατάλληλα 124 κτήρια στη Ζάκυνθο, έδειξαν οι αυτοψίες των μηχανικών

52

  

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι αυτοψίες στη Ζάκυνθο, από τα ειδικά κλιμάκια μηχανικών, που μετέβησαν στο νησί μετά την πρόσφατη ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Φ. Ε.Κ) του υπουργείου, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 268 αυτοψίες, που κατέδειξαν:

  • Κατάλληλα για χρήση: 144 κτήρια.
  • Προσωρινά  ακατάλληλα: 124 κτήρια.

Θα εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ)  για μία αποθήκη.
Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις επόμενες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος δημόσιων κτηρίων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης στο νησί, από το ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε  (ΚΤΥΠ). Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτιρίων, πλην δύο στατικώς ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

 

sofokleousin.gr