Αλαλούμ με τις εισφορές των μηχανικών

103

  

engineers5

Λόγω της αργίας των τραπεζών και των capitals controls που επιβλήθηκαν, πολλοί μηχανικοί του Βόλου που ήταν στη ρύθμιση του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ δεν κατάφεραν να καταβάλλουν τη δόση του Ιουνίου.

Στις 30 Ιουνίου λόγω των εξελίξεων ήταν αδύνατο σε κάθε πολίτη να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή με τις τράπεζες, ενώ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, είχαν αναστείλει τη δόση του Ιουνίου για να μην χαθούν οι ρυθμίσεις των οφειλομένων.

Σε αντίθεση, το ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ προφανώς δεν έλαβε τις απαιτούμενες αποφάσεις για αναστολή με αποτέλεσμα οι μηχανικοί, να απολέσουν τη ρύθμιση, παρότι είχαν καταβάλλει δύο δόσεις τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούλιο.

«Διαπιστώσαμε μετά από καταγγελίες συναδέλφων ότι ίσχυσαν τα προαπαιτούμενα της εγκυκλίου  για τη ρύθμιση που όριζαν ότι δικαίωμα παραμονής στο σύστημα είχαν όσοι είχαν καταβάλλει επί 8μηνο κανονικά τις δόσεις τους, ώστε να έχουν δικαίωμα να απολέσουν μια δόση.

Οι συνάδελφοι λοιπόν που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης από το Νοέμβριο και μετά, χάνοντας τη δόση του Ιουνίου, τέθηκαν αυτόματα εκτός από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ.

Οι συνάδελφοι μας ωστόσο κατέβαλαν διπλή δόση τον Ιούλιο, ώστε να είναι συνεπείς στη ρύθμιση που είχαν.

Τελικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν δικαίωμα να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω οφειλών και πρέπει να πληρώσουν το σύνολο των χρεών τους για να μπορέσουν να εκδώσουν άδειες, ενώ παράλληλα αποκλείονται από την  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Στο μεταξύ, ενώ είχαμε πληροφορίες ότι το ταμείο μας έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και την αδικία που έχει συντελεστεί απέναντι στους συναδέλφους εξαιτίας της αμέλειας να ανασταλεί η δόση του Ιουνίου και αυτή τη στιγμή για τυπικούς λόγους οι συνάδελφοι  βρίσκονται εκτός ρύθμισης, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το αν θα υπάρξει απόφαση για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ζητούμε από τη διοίκηση του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ να επαναφέρει τους συναδέλφους στη ρύθμιση μέσω αιτήσεων θεραπείας για την επίλυση του  τυπικού κωλύματος που έχει προκύψει και αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας», τονίζει το ΤΕΕ σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ταμείου.

 

Πηγή: e-thessalia.gr