Ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού για τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Καβάλας από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ

108

  

dataΤο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ ανέλαβε να αναπτύξει εκπαιδευτικό λογισμικό για τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (Δημωφέλεια) του Δήμου Καβάλας.

Η ομάδα ανάπτυξης αποτελείται από τους φοιτητές Αθηνά Μαλουμίδου και Ιωάννη Παπαδόπουλο, με επιβλέποντα τον πρόεδρο του Τμήματος Δρ. Ελευθέριο Μωυσιάδη.

Το σχετικό λογισμικό βρίσκεται σε φάση β (τεστ) κατά την οποία διατίθεται στους μαθητές του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ σε ελεγχόμενο περιβάλλον, έτσι ώστε να καταγραφούν τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες του με στόχο τις τελικές προσαρμογές.

Για τον σκοπό αυτό οι εκπαιδευόμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επισκέπτονται το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, όπου και χρησιμοποιούν, υπό επίβλεψη, το σχετικό λογισμικό. Η προσπάθεια εν γένει έχει την αμέριστη υποστήριξη της υπεύθυνης του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κας Ζήσα Μισσεριάν.

Με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης το λογισμικό θα παραχωρηθεί δωρεάν στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Καβάλας, ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν και άλλα σχολεία που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από το εν λόγω λογισμικό.

 

 

Πηγή: kavalapress.gr