Ανοίγει σήμερα το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» – Σταθάκης: Υπήρξαν μικρά τεχνικά προβλήματα την Πέμπτη που αντιμετωπίστηκαν

98

  

Από σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα μπορούν, τελικά, οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν, ηλεκτρονικά, αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον».

Η ειδική, ηλεκτρονική πλατφόρμα, που βρίσκεται στον ιστότοπο exoikonomisi.ypen.gr μέσω της οποίας υποβάλλονται οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 8 Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία -κάτι που θα γίνει σήμερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΝ, Γ. Σταθάκη, υπήρξαν κάποια μικρά, τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν ήδη από την περασμένη Πέμπτη, οπότε μπόρεσε σε πρώτη φάση να υπάρξει «άνοιγμα» της πλατφόρμας και δυνατότητα πρόσβασης στον οδηγό εφαρμογής καθώς και σε σχετικό ενημερωτικό εγχειρίδιο.

Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε η δυνατότητα αναλυτικής ενημέρωσης για τις δυνατότητες του προγράμματος, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης των υποψηφίων στο πρόγραμμα, προκειμένου από σήμερα να μπορούν να υποβάλουν και τις αιτήσεις τους, δεδομένου ότι πλέον όλη η διαδικασία γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Το σύστημα θα κλείσει μόλις ολοκληρωθεί ο αριθμός των αιτήσεων που καλύπτει το ποσό του συγκεκριμένου προγράμματος, ήτοι συνολικά 500 εκατ ευρώ (250 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και άλλα 250 εκατ. ευρώ η δανειοδότηση των τραπεζών).

 

bigbusiness.gr