Αποκλεισμός του ΤΣΜΕΔΕ στην Κολοκοτρώνη από μηχανικούς

182

  

tsmedeΤο τμήμα εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ στην οδό Κολοκοτρώνη απέκλεισαν από το πρωί οι μηχανικοί, αντιδρώντας στις “ληστρικές” αυξήσεις (έως και 79%), στις εισφορές των μηχανικών που – με εντολή Βρούτση – ισχύουν από σήμερα.

Όπως καταγγέλουν οι μηχανικοί, στην προσπάθεια να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας, ο υπουργός Εργασίας αυξάνει αναδρομικά τις ασφαλιστικές εισφορές, γράφοντας στα παλιά του παπούτσια τους πολύχρονους αγώνες των μηχανικών και την αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής των υπαρχουσών εισφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα εκκρεμεί ακόμη στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά η συγκυβέρνηση βρήκε τρόπους να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των αυξήσεων με παράτυπες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τη “Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών”, με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις της ανοιχτής συνέλευσης μηχανικών, επέβαλαν τον Απρίλη του 2013 να “παγώσουν” οι αυξήσεις μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής του ΤΕΕ στο ΣτΕ. Η προσφυγή αυτή δεν έχει εκδικαστεί ακόμα, αλλά το Φλεβάρη απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής που είχε κατεθέσει το ΤΕΕ.

“Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, βρήκε ευκαιρία η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να μην ξεχνιόμαστε) και τα ενεργούμενα της να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ληστρικών αυτών αυξήσεων (με παράτυπες διαδικασίες και πραξικοπήματα)” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: avgi.gr