Αυτόματο δίκτυο ύδρευσης στη Ρόδο

101

  

nero__mainΤο μοναδικό έργο αυτοματοποίησης δικτύου ύδρευσης σε όλη τη χώρα το οποίο εγκρίθηκε είναι αυτό της ΔΕΥΑΡ για τη δυτική πλευρά του νησιού, όπως έκανε γνωστό, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, προχθές, εγκρίθηκε οριστικά ένα έργο που είχε προτείνει η ΔΕΥΑΡ και είναι η αυτοματοποίηση του δικτύου ύδρευσης της δυτικής πλευράς από τον πρώην  Δήμο Πεταλούδων το οποίο περιλαμβάνει όλες τις γεωτρήσεις, τις δεξαμενές, τα δίκτυα ερχόμενα προς τη Ρόδο.

Αυτό, κατά τον ίδιο, σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και ευστάθεια του συστήματος ύδρευσης ενώ ανέφερε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και στην αποχέτευση και θα υποβάλουν προτάσεις στο νέο ΕΣΠΑ.    

Μάλιστα, ο κ. Κουσουρνάς δεν παρέλειψε να πει ότι απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις που είχαν υποβάλει στη χώρα και εγκρίθηκε μόνο αυτή της ΔΕΥΑΡ, προϋπολογισμού, 1,3 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι ήταν καλά προετοιμασμένη αυτή η πρόταση.

Το έργο, θα έχει διάρκεια δώδεκα μήνες, το έχουν δημοπρατήσει και έχει εγκριθεί όλη η διαδικασία ενώ μέχρι τέλη Αυγούστου έχουν καλέσει τον ανάδοχο να υπογράψει τη σύμβαση.

Πηγή : www.rodiaki.gr