Δρομολογείται η κατασκευή της α΄ φάσης του δικτύου διανομής αερίου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

119

  

Η βιωσιμότητα, η κοινωνική και περιβαλλοντική αναγκαιότητα του έργου μεταφοράς του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα καθώς επίσης η πρόταση συγχρηματοδότησης του έργου κατασκευής της α’ φάσης του δικτύου διανομής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του διευθυντή Δραστηριοτήτων Διανομής της ΔΕΠΑ, Θεόδωρου Τερζόπουλου και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, η τοπική εφημερίδα Πελοπόννησος, στη συνάντηση ήταν παρόντες, επίσης, και στελέχη από τις διαχειριστικές αρχές ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας (ΕΥΔΕΠ “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”) και των υπουργείων Οικονομίας – Ανάπτυξης και Ενέργειας – Περιβάλλοντος.

Έχοντας ήδη συμφωνηθεί η σύσταση της ΔΕΔΑ Δυτικής Ελλάδας, στόχος της εν λόγω εταιρείας θα είναι η μεταφορά του φυσικού αερίου σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο και η διανομή του μέσω αστικού δικτύου, σε νοικοκυριά και βιομηχανία.

Επιπλέον, σημειώνεται χαρακτηριστικά πως με βάση τη δουλειά που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, η πρόταση κρίνεται ώριμη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ μ’ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 19 εκατ. ευρώ και θα χρημοτοδοτηθεί από κοινού από την Περιφέρεια και τα δύο υπουργεία.

Τέλος, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο κινητοποιούνται και οι δήμαρχοι σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο και Δυτική Αχαΐα (ΒΙΠΕ Πατρών) σε νέα συνάντηση στην Αθήνα, όπως υπογραμμίζει σχετικά η εφημερίδα Πελοπόννησος.

energypress.gr