Εντός του έτους τα έργα στο Ελληνικό – Επενδύσεις με «σφραγίδα» ΤΕΕ.

162

  

Κατηγορηματική απάντηση ότι κατά 100%, εντός του έτους θα ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης σε συνέντευξη στο euronews.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Επενδύσεων αναφερόμενος στο γεγονός ότι ορίστηκε ο Γιώργος Στασινός,  ως Πρόεδρος του ΤΕΕ τεχνικός σύμβουλος του έργου στο Ελληνικό,τόνισε ότι «το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, που είναι και επίσημος θεσμικός σύμβουλος του Υπουργού ούτως ή άλλως, έχει όλη εκείνη την τεχνογνωσία για να προχωρά τις αδειοδοτήσεις πάρα πολύ γρήγορα» και ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις του Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού για την απλοποίηση και επιτάχυνση των επενδύσεων θα γίνου πολύ γρήγορα αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Οι προτάσεις του ΤΕΕ

Ο Α. Γεωργιάδης στη σχετική ερώτηση απάντησε ως εξής:

-«Δεν υπάρχει καμία γραφειοκρατία. Η εμπλοκή του κ. Στασινού και του ΤΕΕ δεν προσθέτει γραφειοκρατία, αφαιρεί γραφειοκρατία. Κυρίως γιατί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, που είναι και επίσημος θεσμικός σύμβουλος του Υπουργού ούτως ή άλλως, έχει όλη εκείνη την τεχνογνωσία για να προχωρά τις αδειοδοτήσεις πάρα πολύ γρήγορα. Σήμερα όταν κάποιος θέλει να βγάλει άδεια και ασχολείται με τις κατασκευές, αυτό που του τη δίνει γρήγορα είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Στασινός έχει προσωπικά επιμεληθεί σειρά προτάσεων προς την πολιτεία, που τις έκανε και στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά που δεν είχαν γίνει αποδεκτές. Πιστεύω από τη δική μας κυβέρνηση θα γίνουν πολύ γρηγορότερα για την απλοποίηση όλων των διαδικασιών. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά τον συμβουλεύομαι για να μην κάνω λάθος και να πάω όσο μπορώ πιο γρήγορα». Γενικότερα ο υπουργός Επενδύσεων σημείωσε ότι «φιλοδοξία μας είναι να μεταμορφώσουμε την χώρα στην πιο φιλική για τις επιχειρήσεις χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο υπουργός στην ίδια συνέντευξη, εξηγώντας πως «Άρα, αμέσως, θα μειώσουμε την φορολογία και θα εξαφανίσουμε την γραφειοκρατία».

Ελληνικό

Σχετικά με την έναρξη των έργων στο Ελληνικό, ο υπουργός Επενδύσεων στις σχετικές ερωτήσεις απάντησε ως εξής:

Δημοσιογράφος: Το πρώτο μεγάλο τεστ θα είναι προφανώς το Ελληνικό. Είναι μια επένδυση σύμβολο της δυστοκίας ολοκλήρωσης των επενδύσεων στη χώρα μας. Πέρα από τα γνωστά προβλήματα ακούγεται ότι υπάρχουν και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που αντιτίθενται στην επένδυση. Αν σας προβληματίζουν και πότε θα περιμένουμε τις πρώτες πραγματικές εξελίξεις;

Ά. Γεωργιάδης: «Μία τόσο μεγάλη επένδυση, συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά την Ελλάδα, προφανώς έχει διαφόρων ειδών συμφέροντα από πίσω. Όμως αυτά εμάς δεν μας πτοούν. Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό είναι να ξεκινήσει το Ελληνικό. Και το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος. Πιστεύω ότι οι ΚΥΑ, που είναι και το πρώτο κρίσιμο βήμα, θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Μαχόμαστε για να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά υπάρχει η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, μέσα στον Αύγουστο θα έχουν εκδοθεί. Από εκεί και πέρα θα γίνει ο διαγωνισμός για το καζίνο, η διανομή και στη συνέχεια θα γίνει η μεταβίβαση για να ξεκινήσουν τα έργα».

Δημοσιογράφος: Όλα αυτά εντός του έτους;

Ά. Γεωργιάδης: «100% ».

Nέος νόμος

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα υπάρχει τον Αύγουστο ένας νέος νόμος που θα «θα αλλάζει σχεδόν ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να είναι πολύ εύκολη η επιχειρηματικότητα στην χώρα. Θέλουμε να πούμε σε όλους ότι «αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα και να κάνετε δουλειές, τώρα είναι ώρα να έρθετε στην Ελλάδα»».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «πάρα πολύ κρίσιμο», σημειώνοντας πως «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε έναν χρόνο από σήμερα θα τρέχουμε με ρυθμούς άνω του 3,5%-4%». Στην ίδια συνέντευξη αποκαλύπτει πως η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος, αλλά και πως η κυβέρνηση είναι «εξαιρετικά υπέρ» της επένδυσης στη Χαλκιδική (Eldorado Gold).

ecopress.gr