Ημερίδα για τα ψηφιακά μέσα και την πολιτιστική κληρονομιά από το Τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π.Θ.

53

  

dataΗμερίδα με θέμα «Ψηφιακά μέσα και πολιτιστική κληρονομιά», διοργανώνει το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας κα Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ), του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου, στο Μουσείο της πόλης του Βόλου, πρώην καπναποθήκη Παπάντου (Φερών 17), στις 9 το πρωί.

Θέμα της ημερίδας αποτελεί η παρουσίαση της έρευνας που έχει εκπονηθεί από την ομάδα του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Θαλής – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας «DeMuCiV, Σχεδιάζοντας το Μουσείο της Πόλης του Βόλου: ιστορική έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων διαδραστικών περιβαλλόντων για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης».

Οι δύο κεντρικοί άξονες της έρευνας αφορούν στην ένταξη και χρήση νέων τεχνολογιών στη διαδικασία προσέγγισης, σχεδιασμού, απεικόνισης και διάχυσης της ιστορικής πληροφορίας στο μουσειακό περιβάλλον καθώς και στην ανάδειξη του πολιτιστικού περιεχομένου της πόλης του Βόλου.

 

 

 

πηγή: taxydromos.gr