Η εγκατάσταση των πρώτων ανεμογεννητριών στην Σάμο

148

  

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, το πρώτο φορτίο με τις 12 από τις συνολικά 22 ανεμογεννήτριες DW52 της εταιρίας EWT έφτασε στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό τα νησιά όπου και θα εγκατασταθούν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι ανεμογεννήτριες μεταφέρθηκαν αρχικά στον κεντρικό σταθμό που βρίσκεται στο λιμάνι των Μεστών στην Χίο, προτού μεταφερθούν στις τοποθεσίες εγκατάστασης.

Στα μέσα Νοεμβρίου, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ανακοίνωσε, ότι στην Σάμο όπου βρίσκεται το πρώτο από τα συνολικά 10 αιολικά πάρκα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που απαιτούνται και η EWT σε σύντομο χρονικό διάστημα, ολοκλήρωσε την ανέγερση των 2 ανεμογεννητριών που αποτελούν το έργο. Οι ανεμογεννήτριες περιμένουν σύντομα την ηλέκτριση τους από τον διαχειριστή ώστε να ξεκινήσουν να παράγουν καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια για το νησί της Σάμου.

Ή EWT περιμένει το πράσινο φως από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες για να προχωρήσει στην ανέγερση των 10 ανεμογεννητριών που βρίσκονται στην Χίο καθώς έχει ξεκινήσει και την μεταφορά των 10 εναπομεινάντων μηχανών στο λιμάνι του Λαυρίου, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα και να ξεκινήσει η ανέγερση στα υπόλοιπα έργα σύντομα μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες υποδομών. 

energypress.gr