Κίνδυνος για «λουκέτο» σε Τμήμα της Πολεοδομίας Δήμου Ιωαννιτών

163

  

Κάτι παραπάνω από υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στο Τμήμα Αυθαιρέτων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών, εφόσον ικανοποιηθεί το αίτημα μετάταξης και για άλλους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Το έγγραφο με την αποδοχή της μετάταξης δύο υπαλλήλων από το Δήμο Ιωαννιτών στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Δήμο Ιωαννιτών με τη Διεύθυνση Πολεοδομίας να αποψιλώνεται συνεχώς από προσωπικό. Μαζί με τις αιτήσεις που εκκρεμούν και εφόσον η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί, δεν ανακοπεί, ο Δήμος θα χάσει συνολικά 13 υπαλλήλους, όλοι τους από τον κλάδο των μηχανικών.

Η κατάσταση αυτή όπως είχε επισημανθεί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο από τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, γιατί θα οδηγήσει αρχικά σε υποβάθμιση της υπηρεσίας και στη συνέχεια στην αδυναμία λειτουργίας της. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών Γ. Βίνης σε δηλώσεις του, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ζήτημα με τους υπαλλήλους, που ασκούν νόμιμο δικαίωμα στάθηκε στην παραδοξότητα του νόμου 4117/2013, ο οποίος προβλέπει τη μετάταξη υπαλλήλων, χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και του οικείου φορέα στον οποίο εργάζεται ο υπάλληλος.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε και σχετική αλληλογραφία με τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν οι μετατάξεις. «Φαίνεται όμως, ότι δεν πείσαμε τα συναρμόδια υπουργεία και έκπληκτοι βρεθήκαμε μπροστά στις παραπάνω αποφάσεις.

Εάν φύγουν και άλλοι υπάλληλοι είναι βέβαιο ότι δε θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε τα κενά και το Τμήμα Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας θα κλείσει οριστικά», τόνισε ο κ. Βίνης υπενθυμίζοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αναδιοργανώσει τη Διεύθυνση Πολεοδομίας τα τελευταία χρόνια. «Είναι γνωστό σε όλους ότι η Πολεοδομία του Δήμου καλύπτει όλο το νομό πλην της Κόνιτσας και έχει γίνει ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμισή της. Εάν κάποιοι δεν κατανοούν τι σημαίνει η υποβάθμιση της υπηρεσίας, ας αναλάβουν οι ίδιοι τις ευθύνες τους», κατέληξε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ioannina24.gr