Καταγραφή της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Κατερίνης από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Πιερίας

190

  

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων – ΣΑΔΑΣ – Ν. Πιερίας έχει ξεκινήσει την καταγραφή των κτιρίων που αποτελούν την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Κατερίνης.

Στόχος η φωτογραφική αποτύπωση τους και η πραγματοποίηση έκθεσης με θέμα τα αντιπροσωπευτικά κτίρια κάθε περιοχής της πόλης μας έως και τη δεκαετία του ’70.

Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας λευκώματος που θα περιλαμβάνει το σύνολο των κτιρίων που θα αποτυπώσουν την ταυτότητα κάθε περιοχής ώστε να μπορέσουν να διασωθούν στο μέλλον έστω και φωτογραφικά. Το έργο έχει αναλάβει η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από αρχιτέκτονες μηχανικούς της Κατερίνης- μέλη του ΣΑΔΑΣ.

Με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη φωτογραφική αποτύπωση των κτιρίων ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφους της Κατερίνης ώστε να συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας και να βοηθήσουν με τη γνώση και το ταλέντο τους στη σωστή ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέχρι 15 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα 6977014419 (Βίκη Μανιάτη), 6974923846 (Κατερίνα Χανδόλια) ή στο mail του ΣΑΔΑΣsadaspierias@gmail.com

olympiobima.gr