Καταδικάζει την απόφαση του Τ.Ε.Ε για περιορισμούς στη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων ο Σύλλογος Π. Μ. Ευβοίας

163

  

eng7Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. με την απόφασή της για περιορισμούς στη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων του Τ.Ε.Ε. σε όσους Διπλ. Μηχανικούς δεν εξοφλήσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, βρίσκεται απέναντι στους Μηχανικούς.

Ακόμη και με τη νέα διασκευασμένη ανακοίνωση, σε μία εποχή όπου οι οικονομικές συγκυρίες στραγγαλίζουν τους συναδέλφους που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, το ΤΕΕ αντί να σταθεί αρωγός τους, αντί να προασπιστεί τα συμφέροντά τους, ασχολείται με την εισροή εισόδων στο ταμείο του.

Μετά τα “παράβολα” για τις εξετάσεις των Ελεγκτών Δόμησης και για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές, η Δ.Ε. του ΤΕΕ επιτείνει την πίεση σε μερίδα Διπλ. Μηχανικών καλώντας τους να πληρώσουν τις οφειλόμενες εισφορές, υπό την απειλή της μερικής αποκοπής τους από την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Μετά από τον Αύγουστο, όποτε κι η μεγαλύτερη μερίδα των μηχανικών κατάφερε να μαζέψει χρήματα για να ενταχθεί στις διατάξεις των 100 δόσεων για τις υπέρογκες οφειλές στο ασφαλιστικό μας Ταμείο, μετά τον Σεπτέμβριο, όπου κατά τον δύσκολο οικονομικά αυτόν μήνα, ο μηχανικός κλήθηκε να πληρώσει τις εισφορές του Α’ εξαμήνου 2015 στο ΤΣΜΕΔΕ, υπό το βάρος της απειλής της αποπομπής από τις διατάξεις για τη ρύθμιση των δόσεων του ταμείου, η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. δημιουργεί νέες υποχρεώσεις για το Νοέμβριο (παράλληλα με άλλους αναμενόμενους φόρους λ.χ. ΕΝΦΙΑ, προκαταβολή φόρου ελεύθερου επαγγελματία κ.α.)

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας δεν αντιτίθεται στην πληρωμή των οφειλομένων συνδρομών. Αντιτίθεται όμως και καταγγέλλει την πρακτική που ακολουθεί η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. προκειμένου να συλλέξει το Τ.Ε.Ε. αυτές τις εισφορές, αλλά και στην εφαρμογή τέτοιων περιοριστικών μέτρων, χωρίς τουλάχιστον να δοθεί η ευκαιρία στους συναδέλφους να διαχειριστούν τις οφειλές τους με βιώσιμο για αυτούς τρόπο.

Ζητούμε

από τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. να αλλάξει την απόφασή της με πολύ ευνοϊκότερους όρους για την αποπληρωμή των οφειλών όπως :
• μεγάλο αριθμό δόσεων συνοδευόμενο και από μικρό ποσό δόσης
• ευελιξία όσον αφορά σε πιθανή ασυνέπεια (να μπορεί ο μηχανικός να παραλείψει τουλάχιστον δύο δόσεις κατ’ έτος)
• διαγραφή οφειλών σε ειδικές περιπτώσεις που ο μηχανικός αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα (υγείας, κατάσχεσης ή αποδεδειγμένης αδυναμίας κλπ) και
• να προβεί σε μείωση των εισφορών στα επίπεδα των υπολοίπων επιμελητηρίων.

Απαιτούμε πλέον από την Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των Διπλ. Μηχανικών, όπως αυτό αρμόζει και να μην λαμβάνει σκληρές αποφάσεις που τελικώς μειώνουν το Τ.Ε.Ε. στη συνείδηση όλων των μηχανικών.

 

Πηγή: lamiastar.gr