Κατερίνη: Αίτηση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου της πόλης

175

  

Αίτηση χρηματοδότησης στο Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, υπέβαλλε ο Δήμος Κατερίνης για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης, συνολικής επιφάνειας 2510 τ.μ.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, η εν λόγω αίτηση, εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του, να μετατραπεί σταδιακά  η Κατερίνη, σε μια βιώσιμη ενεργειακά πόλη, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα συντονισμένων δράσεων διαχρονικά, όπως οι βιοκλιματικές αναπλάσεις, τα βιοκλιματικά σχολεία, η αντικατάσταση ενεργοβόρων φωτιστικών στον δημοτικό φωτισμό κ.α.

Η αίτηση υποβλήθηκε στον άξονα προτεραιότητας: «Υποστήριξη μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Όπως σημειώνεται, από τις προγραμματισμένες «πράσινες» παρεμβάσεις στο δημαρχιακό μέγαρο, αναμένεται να επιτευχθεί, σημαντική μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας(ποσοστό κατά τουλάχιστον 75% σύμφωνα με τη μελέτη) και των εκπομπών του CO²και αντίστοιχα η αισθητή μείωση του λειτουργικού κόστους.

Πέρα όμως από τα ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη, τα οποία θα προκύψουν από την εξοικονόμηση ενέργειας, αναμένεται  και η εξασφάλιση για τους εργαζόμενους και τους πολίτες καλύτερων συνθηκών λειτουργίας των χώρων.

«Κάθε επέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία υλοποιείται με τη χρήση νέων δομικών υλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των οποίων η κατασκευή εμπεριέχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα συνιστά μια καθημερινή πρόκληση για όλους μας.Βήμα βήμα με στόχο και σχέδιο και με γνώμονα την διασφάλιση του συμφέροντος των δημοτών συνεχίζουμε τις προγραμματισμένες πρωτοβουλίες μας, για έναν δήμο με σεβασμό στο περιβάλλον» τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

 

localit.grl