Λίστα με ακίνητα προς αξιοποίηση και ιδιωτικοποιήσεις από την κυβέρνηση

112

  

elliniko_5Σχέδιο για πακέτο ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης δημοσίων ακινήτων με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι μέχρι σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς.

Χθες ο Γ. Βαρουφάκης παρουσίασε μέτρα για την αύξηση των εσόδων, όπως φοροαμνηστία για παλαιότερες υποθέσεις, λοταρία με τις αποδείξεις λιανικής και έλεγχο στις τριγωνικές συναλλαγές, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν άλλες 7-8 νέες μεταρρυθμίσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα δώσει συγκεκριμένη λίστα με ιδιωτικοποιήσεις που θα ολοκληρωθούν ή θα κλείσουν μέσα στο 2015 και θα έχει ποσοτικοποιήσει το σχέδιο αυτό. Δηλαδή θα έχει προϋπολογίσει τα έσοδα που θα εισπράξει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στη λίστα θα είναι και οι διαγωνισμοί που έχουν προχωρήσει πολύ, όπως π.χ. το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Πρόβλημα υπάρχει με τον Αστέρα Βουλιαγμένης μετά και το μπλόκο του ΣτΕ στην αξιοποίησή του, όμως, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες διαπραγματεύσεις με τους πλειοδότες του διαγωνισμού με σκοπό μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Όπως όλα δείχνουν παγώνει οριστικά το σχέδιο για τιτλοποίηση ακινήτων αλλά και οι δημοπρασίες μέσω της ηλεκτρονικής πλαφόρμας της ΕΤΑΔ, αν και τίποτε δεν αποκλείεται στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Βεβαίως στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα έχουν δυσκολίες στο πώς θα περάσουν ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση ακινήτων αφού πολλοί υπουργοί και βουλευτές έχουν ταχθεί στο παρελθόν κατά τέτοιων σχεδίων.

 

ered.gr