Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον το δωρεάν Σεμινάριο της Geosense με θέμα «Οι χρήσεις και εφαρμογές των drones στο επάγγελμα του μηχανικού: Νέες επαγγελματικές προοπτικές»

174

  

Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και ένα πολύ μεγάλο πλήθος από μηχανικούς-μέλη του TEE/TKM και όχι μόνο, ολοκληρώθηκε το Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα «Οι χρήσεις και εφαρμογές των drones στο επάγγελμα του μηχανικού: Νέες επαγγελματικές προοπτικές», που διοργάνωσε η GeoSense υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 18/04/2018 και Πέμπτη 19/04/2018, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, στη Θεσσαλονίκη.

Στο σεμινάριο ο κ. Βασίλης Πολύχρονος, Τεχνικός Δ/ντης της GeoSense, αδειοδοτημένος από την Υ.Π.Α. εκπαιδευτής χειριστών ΣμηΕΑ και εκπαιδευτής της επίσημα αδειοδοτημένης ακαδημίας επαγγελματιών χειριστών ΣμηΕΑ, GeoSense UAS Academy, παρουσίασε διεξοδικά την χρήση και λειτουργία των drones σε εφαρμογές όπως η επιθεώρηση παγίων, αποτυπώσεις, κτηματογραφήσεις, ογκομετρήσεις, 3D μοντελοποίηση, περιβαλλοντικές μελέτες, παρακολούθηση εξέλιξης έργων κλπ, ενώ ανέλυσε το ισχύον κανονιστικό/νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση και λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και το ειδικό καθεστώς αδειοδότησης των χειριστών ΣμηΕΑ.

Καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν έντονα το ενδιαφέρον τους για πλήθος σχετικών θεμάτων, ενώ το ενδιαφέρον αυτό παρέμεινε αναλλοίωτο από την αρχή έως και το τέλος του σεμιναρίου, κάνοντας την GeoSense να νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη!

Όλοι οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν εύστοχα από την θεωρία στην  πρακτική εφαρμογή των drones, αποκτώντας όλη την απαιτούμενη πληροφόρηση που σχετίζεται με το γνωστικό τους αντικείμενο και συνδέοντας την νέα τεχνολογία των drones με τις νέες επαγγελματικές προοπτικές που τα ίδια τα drones ανοίγουν στο χώρο των μηχανικών!

Aμέσως μετά ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ διοργανωτών – παρευρισκόμενων ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν σχετική Βεβαίωση Συμμετοχής από το ίδιο το ΤΕΕ/ΤΚΜ,

Η GeoSense ευχαριστεί ιδιαίτερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας που αγκάλιασε το σεμινάριο, δίνοντας βήμα στις νέες τεχνολογίες των drones αλλά και στην εταιρία μας και δεσμεύεται να συνεχίζει πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό να οδηγεί τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες της γεωπληροφορικής, μεταδίδοντας την γνώση μέσα από την διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.geosense.gr ή να επικοινωνήστε με την εταιρεία στο τηλεφωνικό της κέντρο 2310 953353.