Μονάδες αφαλάτωσης σε μικρά και άνυδρα νησιά

138

  

205irakliaΣύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε χθες προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας μονάδων αφαλάτωσης σε μικρά και άνυδρα νησιά, εν όψει του καλοκαιριού και της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν να αναζητηθεί ένα μοντέλο διαχείρισής  που θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί νησιωτικοί δήμοι οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος συντήρησης και ηλεκτροδότησης των μονάδων αυτών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, του γ.γ. Αιγαίου Νίκου Ζωίδη και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου κατατέθηκε σχετική πρόταση για την ανάθεση της συντήρησης των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε τη πρόθεση να  συνδράμει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της, στην εκπόνηση των αναγκαίων τεχνικών μελετών. Ο περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξουν παρεμβάσεις από τη κυβέρνηση προκειμένου η ΔΕΗ να σταματήσει να χρεώνει τη λειτουργία των αφαλατώσεων με οικιακό τιμολόγιο.

 

localit.gr