Νέα μεγάλα έργα δημοπρατούνται μέσα στο καλοκαίρι

157

  

ergaΤο καλοκαίρι των έργων μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό καθώς μετά από αρκετά «πέτρινα» χρόνια πολλά από τα παγωμένα έργα ξανάρχισαν, άλλα μπήκαν σε πιο καλούς ρυθμούς ενώ έρχονται και νέες δημοπρατήσεις έργων.

Τα νέα έργα που περιμένουμε να δημοπρατηθούν μέσα στο καλοκαίρι είναι σημαντικά και τα εντοπίζουμε κυρίως στην Αττική.  Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών που αναμένονται εδώ και πολύ καιρό αλλά για διάφορους λόγους έχουν καθυστερήσει.

Το σημαντικότερο όλων είναι το τριπλό έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου με προϋπολογισμό περίπου 240εκ.ευρώ. Το έργο αυτό αποτελείται από οδικά έργα (μετατόπιση του αυτοκινητόδρομου κατά 90 μέτρα προς τη θάλασσα και υπογειοποίηση του κατά τμήματα), αντιπλημμυρικά και έργα ανάπλασης.

Το σιδηροδρομικό έργο σκούπα Ψαθόπυργος-Αγυιά από την ΕΡΓΟΣΕ είναι το επόμενο έργο που περιμένουμε να δημοπρατηθεί. Το κόστος του υπολογίζεται πάνω από 150εκ.ευρώ και με το έργο αυτό όλο το τμήμα από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη και την Αγυιά θα έχει αναβαθμιστεί και θα απομένει η εργολαβία ηλεκτροκίνησης του τμήματος αυτού.

Η Αθήνα πάλι περιμένει μέσα στο καλοκαίρι την πολυαναμενόμενη δημοπράτηση για την ανάπλαση Πανεπιστημίου μέσα από το πρόγραμμα Rethink Athens. Μέσα στα έργα συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη επέκταση του Τραμ από το Σύνταγμα προς τα Βόρεια και συγκεκριμένα μέχρι την συμβολή Πατησίων-Αλεξάνδρας στην Πλατεία Αιγύπτου. Το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 90εκ.ευρώ.

Εντός του καλοκαιριού περιμένουμε και την δημοπράτηση του δεύτερου σιδηροδρομικού έργου σκούπα Πειραιάς-3 Γέφυρες που θα φέρει επιτέλους την ηλεκτροκίνηση μέσα στην πόλη και τους κεντρικούς σταθμούς  Αθήνα και Πειραιά. Το έργο κοστολογείται περίπου στα 100εκ.ευρώ.Πηγή:ypodomes.com