Ξέσπασμα βουλευτή Σύριζα κατά υπουργών γιατί δεν του περνούν τροπολογία για τα αυθαίρετα.

179

  

Ξέσπασε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσων του Σύριζα Ηλίας Καματερός κατά των… υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν του περνούν την τροπολογία για μη κατεδάφιση σε κτίσματα που απέχουν 12 μέτρα από εκεί που σκάει το χειμέριο κύμα.

“Είναι δυνατόν να μην μπορούν να επιβληθούν οι υπουργοί στις υπηρεσίες; Ακόμα και η ίδια κυβέρνηση να μείνει δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι οι υπουργοί!” είπε εμφανώς εκνευρισμένος γιατί δεν έγινε δεκτή η τροπολογία ούτε προχθές από τον Σωκράτη Φάμελλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες , ούτε και ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός θα κάνει δεκτές βουλευτικές τροπολογίες.

Η εν λόγω πληροφορία προφανώς έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια στους βουλευτές που είτε επανακατέθεσαν τις προχθεσινές, είτε κατέθεσαν και νέες. “Ο κόσμος περιμένει από κάτω και εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει” είπε ο κ. Καματερός. “Είναι τελευταίο νομοσχέδιο πόσο πια θα περιμένουμε;” τόνισε.

Εν τω μεταξύ στο τελευταίο νομοσχέδιο της απελθούσης κυβέρνησης που αφορά την αποδοχή δωρεάς του ιδρύματος Νιάρχος έχουν ήδη κατατεθεί έντεκα υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων η ακύρωση της εφαρμογής μείωσης του αφορολόγητου και των αντίμετρων που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με το κλείσιμο αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου), τροπολογίες για την ΡΑΕ, αλλά και τους 11.000 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας.

Της Μαρίας Νταλιάνη

capital.gr/