Ξεκινούν οι μελέτες για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη στο Ηράκλειο Αττικής

169

  

Ξεκινούν οι μελέτες για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη στο Δήμο Ηράκλειο Αττικής, μετά τη σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος της περιοχής Νίκος Μπάμπαλος με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας των μελετητών, η οποία προέκυψε από διαγωνιστικής διαδικασία.

Όπως σημειώνεται θα χρειαστούν συνολικά εννέα  μελέτες , οι οποίες  θα δείξουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκτελεστεί το φιλόδοξο αυτό έργο, που αναμένεται να δώσει λύσει στο κυκλοφοριακή πρόβλημα του κέντρου της πόλης.

Συγκεκριμένα, η υπογειοποίηση υπολογίζεται ότι θα αποφορτίσει την πόλη από την υφιστάμενη ταλαιπωρία μιας διαμπερούς κυκλοφορίας, η οποία εξυπηρετεί οχήματα και πολίτες που μετακινούνται τόσο από την Εθνική Οδό, όσο και τους γειτονικούς δήμους και που μετριέται, καθημερινά, σε χιλιάδες αυτοκινήτων (πάνω από 25.000 διερχόμενα αυτοκίνητα).

Με την παρέμβαση, αυτός ο φόρτος των οχημάτων θα σταματήσει να διέρχεται από τις γειτονιές του Ηρακλείου, όπως κάνει μέχρι τώρα επιβαρύνοντας την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών, επιτρέποντας παράλληλα την ομαλή κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, τη δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού κέντρου με πεζόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομους κλπ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι, δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ τόσο για τις μελέτες, όσο και για το μελλοντικό έργο, αφού έχει υπάρξει συμφωνία με την Περιφέρεια Αττικής να χρηματοδοτηθούν πλήρως οι παρεμβάσεις.

«Από την αρχή της θητείας μας βάλαμε ως στόχο να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να εκτελεστεί ένα έργο το οποίο, πιστεύουμε, θα λύσει μια και καλή το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Κάποιοι ήταν διστακτικοί, άλλοι δεν πίστεψαν ότι μπορούμε να κάνουμε καν την αρχή, υπήρξαν και αυτοί που ήταν που στήριξαν την προσπάθειά μας. Αποδεικνύουμε, για ακόμα μια φορά, πως όταν υπάρχει σχέδιο και προγραμματισμός μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η εκκίνηση εκπόνησης των μελετών είναι η πλέον καθοριστική κίνηση για το μέλλον της υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη. Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα κινήσεων και τις επόμενες ημέρες, με αποφάσεις που θα εγγυώνται το μέλλον του Ηρακλείου», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

 

localit.gr