Πάτρα: Ένσταση στην Πολεοδομία και επανέλεγχος από μηχανικούς για το βοηθητικό του “Τόφαλος”

86

  

patraΝα γίνει σήμερα το πρωί ένσταση στην Πολεοδομία και, ταυτόχρονα, ειδικό κλιμάκιο μηχανικών να προχωρήσει σε επανέλεγχο της καταλληλότητας του βοηθητικού του «Τόφαλος». Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε χθες το απόγευμα στην διάρκεια της ανοικτής συγκέντρωσης ΠΕΑΚ, σωματείων και φορέων στο βοήθητικό του «Τόφαλος», το οποίο παραμένει κλειστό εξαιτίας προβλήματος με την στατικότητα της οροφής του.
Όπως δήλωσε ο προεδρεύων του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, Γιάννης Γασπαρινάτος, τις ενέργειες θα συντονίσει η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ και το νομικό της τμήμα, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων, την ΕΣΚΑ-Η, τα σωματεία και άλλους φορείς, ωστόσο την τελευταία λέξη θα πρέπει να πει και η γγΑ με βάση και την απόφασή της για κλείσιμο του βοηθητικού του «Τόφαλος» από τις 10 Ιανουαρίου 2014.
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Η ένσταση που θα κατατεθεί σήμερα στην Πολεοδομία είναι εμπρόθεσμη, καθώς θα γίνει εντός της προβλεπόμενης διορίας των 10 ημερολογιακών ημερών από την αρχική πολεοδομική απόφαση της 25ης Φεβρουαρίου. Η ένσταση θα γίνει ως προς την τεχνική έκθεση, ενώ θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον μηχανικό που επίβλεψε την κατασκευή του βοηθητικού του «Τόφαλος». Οι εκπρόσωποι του Δήμου και της ΕΣΚΑ-Η πρότειναν ήδη στο ΠΕΑΚ και την συνδρομή μηχανικών που συνεργάζονται μαζί τους.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ
Με ανακοίνωσή της η Αθλητική Επιτροπή της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση σχετικά με την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για το κλείσιμο του βοηθητικού κλειστού γηπέδου του ΠΕΑΚ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Λυπούμαστε που ο Δήμος Πατρέων, στην προσπάθειά του να κάνει μικροπολιτική έναντι της νέας Κυβέρνησης, συμπλέει με την υποκρισία και τον στρουθοκαμηλισμό της διοίκησης του ΠΕΑΚ που έχει διοριστεί από την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ που ο λαός μας καταδίκασε στις πρόσφατες εκλογές.
Έχουμε τονίσει έγκαιρα και με πλήρη συναίσθηση, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ”αυθαίρετη” κατασκευή του κλειστού γηπέδου πλάι στο κλειστό ”Δ. Τόφαλος”, είναι γνωστά στις μέχρι τώρα διοικήσεις και στις μέχρι τώρα αθλητικές ηγεσίες εδώ και περίπου 2 χρόνια.
Το γιατί προκλήθηκε τώρα έλεγχος από την πολεοδομία Πάτρας και το συνακόλουθο πρωτόκολλο επικινδυνότητας, είναι ευκόλως κατανοητό από όλους μας και ιδίως από τα αθλητικά σωματεία της περιοχής που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη εγκατάσταση.
Αλήθεια γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε ΚΑΝΕΙΣ μέχρι σήμερα, εδώ και δύο χρόνια, από τα πρωτόκολλα ακαταλληλότητας του γηπέδου από την αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχει και την ευθύνη της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων;
Αλήθεια, γιατί μέχρι σήμερα, μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και η σημερινή διοίκηση ΕΚΡΥΒΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ το πρόβλημα του γηπέδου που εγκυμονεί κινδύνους για την ακεραιότητα των εκεί αθλουμένων;
Γιατί τόση αδιαφορία που μετά τις εκλογές, μεταλλάχτηκε σε όψιμο ”ενδιαφέρον”;
Καλό θα είναι να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν και οι μνημονιακοί εγκάθετοι αλλά και οι αβανταδόροι τους.
Η εγκατάσταση για λόγους ασφαλείας των αθλούμενων παιδιών μας, πρέπει να μείνει κλειστή ώστε να ζητήσουμε όλοι μαζί από την νέα αθλητική ηγεσία, να δει το θέμα κατά προτεραιότητα και να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες αποκατάστασης του γηπέδου που ασφαλώς και πρέπει να αποδοθεί σε χρήση αν και μέχρι σήμερα ως κατασκευή κρίνεται αυθαίρετη, οπότε προβάλλει αναγκαία και η διαδικασία νομιμοποίησης της.
Για τις κατά συρροή αυθαιρεσίες των προηγούμενων αθλητικών ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά μόνας ή και ως συγκυβέρνηση, όπως και των διοικήσεων που είχαν τοποθετηθεί στο ΠΕΑΚ, ασφαλώς και δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πηγή: pelop.gr