Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια

39

  

1syrosΑνακοινώνεται ότι, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ» Π/Υ 257.500,00€.

Το αναφερόμενο έργο, περιλαμβάνει την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, σε τρία υφιστάμενα δημοτικά κτίρια του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και συγκεκριμένα στα κτίρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Νηπιαγωγείου Φοίνικα και του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Ως νέα δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο απένταξης της αναφερόμενης ενταγμένης πράξης (θυμίζουμε ότι είχε ήδη εκδοθεί σχετική απόφαση απένταξης το καλοκαίρι του 2014 η οποία ανακλήθηκε για τυπικούς λόγους), προχωρήσαμε άμεσα τη διαδικασία ολοκλήρωσης και έγκρισης της οριστικής μελέτης που εκκρεμούσε, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, αποστείλαμε στο ΥΠΕΚΑ/ΕΠΠΕΡΑΑ την παραληφθείσα οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, πραγματοποιώντας σειρά επαφών και διαβουλεύσεων με στελέχη του ΕΠΠΕΡΑΑ με σκοπό την τεκμηρίωση της ωριμότητας της δημοπράτησης του έργου, οριστικοποιώντας ότι ο Δήμος θα εξαιρεθεί από τη νέα απόφαση απένταξης.

Ο Δήμος μας, με την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου, θα επιτύχει τα παρακάτω:

  • Εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της θερμικής και οπτικής άνεσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Προσθήκη θερμομόνωσης στο περιμετρικό κέλυφος και την οροφή/δώμα, αντικατάσταση κουφωμάτων και συστήματος καυστήρα-λέβητα, τοποθέτηση θερμοστατικών βαλβίδων και νέων κυκλοφορητών στο σύστημα θέρμανσης, τοποθέτηση μηχανικού εξαερισμού στις αίθουσες και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Ενημέρωση μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης, στην αλλαγή ενεργειακής συμπεριφοράς, τόσο των υπαλλήλων στους χώρους των δημοτικών κτιρίων, όσο και των συμπολιτών μας στην καθημερινότητά τους.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

 

Πηγή: cyclades24.gr