Παρουσιάσθηκε καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης

206

  

To πρόγραμμα παρακολούθησης της λειτουργίας των φωτοβολταϊκών συστημάτων για μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και μηχανικούς, στα πλαίσια του Εrasmus + παρουσιάσθηκε στο χώρο του ΤΕΕ τμ. Δυτικής Κρήτης. Την ευθύνη για το πρόγραμμα είχε ο κ.Πέτρος Αξαόπουλος καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα μηχανικών ενεργειακής τεχνολογίας.

«Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός φωτοβολταϊκού συστήματος που θα έχει πρόσβαση ο καθένας από όλο τον κόσμο. Ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, ο φοιτητής, ο μηχανικός θα μπορεί να χειριστεί από μακριά το φωτοβολταικό σύστημα, να βλέπει τα όργανα του , να αλλάζει την κλίση του κα. Απευθύνεται και σε μηχανικούς και σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε κάθε ενδιαφερόμενο» είπε ο κ. Αξαόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της παρουσίασης.

Στα πλαίσια του προγράμματος παρουσιάσθηκε και όλη η θεωρία που αφορά τα φωτοβολταϊκά σε 16 κεφάλαια και 5 γλώσσες. Για τα Χανιά πάνω σε αυτή την ενότητα εργάστηκαν οι μηχανικοί Δέσποινα Τσιλίκη, Αντώνης Τζινευράκης και Νίκος Πατεράκης. Από το ΤΕΕ τμ. Δυτικής Κρήτης ο αντιπρόεδρος του κ. Σπύρος Σοφιανός μίλησε για το ενδιαφέρον του τοπικού παραρτήματος για ανάλογα προγράμματα με στόχο την επιμόρφωση όχι μονάχα των μηχανικών αλλά και της νεότερης γενιάς μαθητών και φοιτητών .

Πέρα από ΤΕΕ τμ. Δυτ. Κρήτης στο πρόγραμμα μετέχουν το ΤΕΙ Αθήνας, τα Πανεπιστήμια του Μπορντό και της Σαβοίας από τη Γαλλία, τα πανεπιστήμια «Βrunel» και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο από την Μ. Βρετανία.

 

haniotikanea.gr