Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ: Λουκέτο λόγω…ποντικιών!

105

  

AUTH_Polytechnic_Faculty_Gate«Κλειστόν» λόγω… ποντικιών! Η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα βάλει «λουκέτο» το διήμερο 27 – 28 Μαΐου (Τρίτη και Τετάρτη, αμέσως μετά από τις διπλές εκλογές) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής.

«Είναι γεγονός ότι στους χώρους των υπογείων (και όχι μόνο) κυκλοφορούν ποντίκια και σκορπιοί, ενώ η κεντρική διοίκηση έχει διαθέσει μόνον 2-3 καθαρίστριες για όλη τη Σχολή των 55.000 τ.μ.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοσμήτορας της Σχολής κ. Κωνσταντίνος-Βασίλειος Ε. Κατσάμπαλος, σε επιστολή του προς τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, καθώς και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τονίζει ο κοσμήτορας, επειδή οι συνθήκες αυτές εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών, του διδακτικού προσωπικού και των εργαζομένων και καθώς υπάρχουν ενδεχόμενες νομικές επιπτώσεις από την αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αποφάσισε, με σύμφωνη γνώμη των προέδρων της Πολυτεχνικής Σχολής, την άρση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στις 27 και 28 Μαΐου.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν, όμως, και στη φύλαξη του ιδρύματος.

Καθημερινά πανεπιστημιακοί και φοιτητές γίνονται μάρτυρες περιστατικών χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ο κοσμήτορας κ. Γεώργιος Δέλλιος έχει ζητήσει από τους διδάσκοντες που έχουν μαθήματα τις βραδινές ώρες να συστήνουν στους φοιτητές τους «για λόγους ασφαλείας να αποχωρούν από τον χώρο του campus από τη νότια πλευρά (μεταξύ του κτιρίου Διοίκησης και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης).

Πηγή: imerisia.gr