Σημαντική για την προβολή της πόλης η βράβευση της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, δήλωσε ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης

45

  

MYTHESSALONIKIΣημαντική για την προβολή της Θεσσαλονίκης είναι η βράβευση του έργου της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, από τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόντων (UIA), δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης.

 

Το έργο βραβεύθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού, «Φιλικοί δημόσιοι χώροι προσβάσιμοι σε όλους» και η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου της UIA, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.

 

Ο κ. Νικηφορίδης, ο οποίος εκπόνησε τη μελέτη της ανάπλασης μαζί με τον Μπερνάρ Κουόμο, υπογράμμισε ότι η διάκριση από την UIA είναι σημαντική γιατί πρόκειται για έναν οργανισμό με κύρος. Ωστόσο, έδωσε έμφαση στη σημασία της βράβευσης για την προβολή της πόλης, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τη δημιουργία κλίματος εξωστρέφειας. «Σε εξειδικευμένα αρχιτεκτονικά έντυπα και ιστοσελίδες, σπάνια φιλοξενούνται πράγματα που παράγονται στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Τόνισε, τέλος, ότι καλύτερη επιβράβευση για το αρχιτεκτονικό δίδυμο είναι η αποδοχή του έργου της ανάπλασης από τον κόσμο.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Πηγή: web.tee.gr