Σητεία: Υπηρεσία δόμησης με έναν μηχανικό

111

  

engΜε έναν διπλωματούχο μηχανικό έχει μείνει η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σητείας!

Τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, που καθιστά προβληματική τη λειτουργία της υπηρεσίας, αναδεικνύει ο Επιστημονικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μηχανικών Σητείας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

«Σήμερα η Υ.ΔΟΜ. Σητείας στελεχώνεται (πέραν των δύο ατόμων του διοικητικού προσωπικού και μίας συναδέλφου τοπογράφου μηχανικού, που βρίσκεται εκτός υπηρεσίας με πολύμηνη άδεια ανατροφής τέκνων) μόνο από έναν διπλωματούχο πολιτικό μηχανικό, τον νέο προϊστάμενό της. 

Κανένας άλλος τεχνικός υπάλληλος (διπλωματούχος ή τεχνολόγος μηχανικός) δεν υπηρετεί στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

Υπάρχουν αιτήσεις για πολλά και διάφορα θέματα (άδειες δόμησης, άδειες μικρής κλίμακας, χρήσεις γης, αυθαίρετα, παροχή πληροφόρηση, κλπ.), που δεν εξυπηρετούνται και δεν απαντώνται. 

Σε μία πολύ κακή οικονομική συγκυρία, που το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνία μας δεν μπορεί να επιβιώσει, είναι αδιανόητο να δηλώνεται αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών και να εμποδίζεται – μηδενίζεται η ελάχιστη οικοδομική δραστηριότητα, που μπορεί να δώσει εισόδημα στους (πολυάριθμους) οικονομικά και κοινωνικά δυσπραγούντες συμπολίτες μας. 

Η παραπάνω περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει την πραγματικότητα, που είναι πολύ χειρότερη. 

Οι μόνες λέξεις, που περιγράφουν σήμερα τη διαμορφωθείσα κατάσταση της υπηρεσίας είναι: «κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας».

Ως εκ τούτου, ο σύλλογος προτείνει στον Δήμο Σητείας, να εξαντληθεί κάθε πρόσφορο μέσο και εφικτή διαδικασία, προκειμένου να τεθεί σε επαναλειτουργία η υπηρεσία. 

Απαιτούνται άμεσα προσλήψεις προσωπικού και μάλιστα ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, όπως είναι στην προκείμενη περίπτωση οι διπλωματούχοι μηχανικοί. 

Από τον σύλλογο αναγνωρίζεται η προφανής αδυναμία προσλήψεων, λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει από την κυβέρνηση. 

Όμως η απαίτηση πρόσληψης ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού πρέπει να είναι πάγια και σταθερή.

Δεν υπάρχει άλλη λύση, λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης που παρατηρείται.

Δεν είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να επισκευάσει το κατάστημά του ή να κατασκευάσει την κατοικία του ή την αποθήκη του κλπ. (παρέχοντας παράλληλα εργασία και έσοδα σε πολυάριθμους δεινοπαθούντες ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες και καταστήματα οικοδομών), να εμποδίζεται από την αδυναμία λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών. 

Θεωρούμε την κατάσταση που διαμορφώνεται, παραβατική, εκρηκτική και απαράδεκτη από κάθε άποψη, έναντι των πολιτών – δημοτών αυτού του τόπου, τους οποίους η Υ.ΔΟΜ. Σητείας δεν εξυπηρετεί ως οφείλει».

 

Πηγή: real.gr