Σταθάκης: Νέος ενιαίος φορέας θα διαχειριστεί το κτηματολόγιο

86

  

Tην ενοποίηση του κτηματολογίου και των υποθηκοφυλακείων σε έναν ενιαίο φορέα που θα διαχειριστεί το κτηματολόγιο στην νέα του μορφή, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπου εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας του Γιώργου Πατρίκιουστη θέση του προέδρου του «Πράσινου Ταμείου», ο κ.Σταθάκης, αναφερόμενος στο κτηματολόγιο, γνωστοποίησε ότι έχουν προκηρυχθεί και οι 32 μελέτες που αφορούν πλέον όλο το σύνολο της επικράτειας, οι 28 εκ των οποίων έχουν ήδη επικυρωθεί και μόλις 4 δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης διερωτήθηκε εάν το «Πράσινο Ταμείο» έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στο διάλογο που γίνεται για την κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί, λέγοντας ότι αυτό που προέχει «είναι η ανάγκη αναβάθμισης του πάρκου και όχι η έστω και μερική οικοδόμησή του».

Από την πλευρά του ο κ.Πατρικίου ανέφερε ότι για να προχωρήσει το σχέδιο για το Γουδί θα πρέπει να θεσμοθετηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό.

Δημήτρης Ράντος

athina984.gr