Σταθάκης: Ως το 2020 η επέκταση του δικτύου διανομής αερίου στην Πελοπόννησο

176

  

Στο σχέδιο που υλοποιεί η Εταιρία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος, για την επέκταση του δικτύου διανομής αερίου στην περιφέρεια της χώρας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα το μεσημέρι, στην Πάτρα. Η Εταιρία είναι θυγατρική κατά 100% της ΔΕΠΑ.

Όπως είπε ο Υπουργός, η β’ φάση του σχεδίου αυτού, που περιλαμβάνει και την Πελοπόννησο, προβλέπεται να έχει προχωρήσει ως το 2020, πριν από το αρχικά εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε, επίσης, με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, με την οποία συζήτησε το θέμα των εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου, που αναμένεται να διευκολύνουν τη χρήση αερίου από τις επιχειρήσεις και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

Η επίσκεψη του Υπουργού στην Πάτρα, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ με την πολιτική ομιλία που θα κάνει στην ανοιχτή εκδήλωση για τα «Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ», στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) και ενημερώθηκε για την συμμετοχή του ΟΛΠΑ στο Διακρατικό πρόγραμμα “Poseidon MED II”, το οποίο έχει στόχο την εγκατάσταση σε λιμάνια της Μεσογείου μονάδων υποδοχής υγροποιημένου φυσικού Αερίου για ναυτιλιακό καύσιμο, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών πολιτικών για χρήση φιλικότερων για το περιβάλλον καυσίμων και της προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Αν και το POSEIDON MED II εστιάζει στη ναυτιλιακή χρήση, η μονάδα που θα δημιουργηθεί προβλέπεται να είναι επεκτάσιμη με κατεύθυνση την ΒΙΠΕ για χρήση από εγκατεστημένες μονάδες.

Σηματοδοτώντας, εξάλλου, τη μελλοντική αναβάθμιση της Πάτρας ως λιμανιού για την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «η Πάτρα θα είναι το μόνο λιμάνι της χώρας μας, που θα συνδεθεί με τον σιδηρόδρομο και θα έχει έξοδο στο Ιόνιο πέλαγος και την Αδριατική θάλασσα», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΛΠΑ, κ. Νίκο Κοντοέ.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «μετά τη σύνδεση με τον σιδηρόδρομο, το λιμάνι θα μπορεί να έχει ένα δικό του αυτόνομο ρόλο και να εισφέρει αποφασιστικά στην οικονομική ζωή της περιοχής».

energia.gr