Συνάντηση ΠΣΑΑΦ με τον ΓΓ του ΥΠΑΠΕΝ για τις αδικίες σε βάρος των παραγωγών λόγω New Deal

111

  

fbΣυνάντηση με τον Γ.Γ. Ενέργειας του ΥΠΑΠΕΝ είχαν την περασμένη Παρασκευή μέλη της διοίκησης του Συλλόγου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, ανάδειξη και ανάλυση του αδικιών που έγιναν σε βάρος των παραγωγών 2011-12 με την οριζόντια και μη παραμετροποιημένη μείωση των τιμών του “new deal”, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αδικημένων Αγροτικών Φωτοβολταϊκών αναφέρει:

«Την Παρασκευή 30 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΠΕΝ. συνάντηση μελών της διοίκησης του Συλλόγου με τον Γ.Γ ενέργειας του Υπουργείου κ. Αλεξόπουλο Απόστολο. Στην σύσκεψη παρευρέθη και ο αρμόδιος σύμβουλος κ. Τσολακίδης Βασίλειος. Από την διοίκηση συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Παναγιώτου Ευάγγελος, ο γραμματέας κ. Γεροθόδωρος Θεόδωρος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Μιντουράκης Βασίλειος.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου. Σκοπός της ήταν η παρουσίαση, ανάδειξη και ανάλυση του αδικιών που έγιναν σε βάρος των παραγωγών 2011-12 με την οριζόντια και μη παραμετροποιημένη μείωση των τιμών του “new deal”.

Ενημερώσαμε για τις στρεβλώσεις / αδικίες του νόμου σε βάρος μας παραδίδοντας πίνακες που τις αποτυπώνουν και τις αποδεικνύουν και αναφέραμε χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ενημερωθήκαμε για την συγκρότηση επιτροπής που εξετάζει συνολικά τις αδικίες του νόμου, και ότι στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν και οι αδικίες των αγροτικών Φ/Β που αναφέραμε. Το έργο της επιτροπής θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού με έκδοση πορίσματος, και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την αποκατάσταση των αδικιών.

Ο Π.Σ.Α.Α.Φ. θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος και θα συνεχίσει τις επαφές μέχρι την τελική δικαίωσή του. Δικαίωση που θα επέλθει με την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας ” τιμές ανάλογες του κόστους ” και όχι ανάλογες με τα συμφέροντα συνδικαλιστικών ηγεσιών που ισχύουν σήμερα».

energia.gr