“Τέρας” το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

45

  

aigialosΤο ηχηρό «όχι» της Φωτεινής Πιπιλή στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό αφήνει ελάχιστες πιθανότητες για την ψήφισή του – όταν και εάν κατατεθεί στη Βουλή – λόγω της οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας των 152 βουλευτών. 

Είναι η τέταρτη φορά σε διάστημα έντεκα χρόνων που το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να προωθήσει νομοσχέδιο για την χρήση του αιγιαλού. Κανένα πόνημα δεν έφτασε μέχρι την Ολομέλεια, αφού όλα σκάλωναν στις σφοδρές αντιδράσεις που ξεσήκωνε η άρση των απαγορεύσεων για την χρήση παράκτιων φιλέτων. 

Ως φαίνεται, την ίδια τύχη θα έχει και η νέα απόπειρα του σημερινού ΥΠΟΙΚ. Λίγες ώρες μετά τη νέα ανάρτηση του νέου νομοσχεδίου για …νέα δημόσια διαβούλευση, ήλθε το «όχι» από την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή (vima fm). Η οποία το χαρακτήρισε δημοσίως… «τέρας» και προειδοποίησε ευθέως ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει. 

Κατά την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο έχει προγραμματισθεί «για μετά τις ευρωεκλογές». Σημειώνει επίσης ότι οι ρυθμίσεις του αφορούν ένα «μεταβατικό πλαίσιο» ενός έτους διότι εντός του 2015 «θα γίνει εξ΄αρχής και ολοκληρωμένη συζήτηση» για τον αιγιαλό.

«Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», είναι ο (ενδοκυβερνητικός) αντίλογος, αποδεικνύοντας ότι ο πόλεμος στα κύματα μόλις ξεκίνησε…

Μιλώντας στο Βήμα fm η κ. Πιπιλή, υποστήριξε ότι  το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, επιβραβεύει τους παρανομούντες με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αλλά και με τις υπόλοιπες διατάξεις του περί εμπορικής εκμετάλλευσης, ανοίγει το δρόμο για την καταστροφή των παραλιών.

Της Μαρίνας Μάνη

Πηγή:www.capital.gr