«Τα Ανοιχτά Δεδομένα ενδυναμώνουν την Κοινωνία και την Επιχειρηματικότητα»- ημερίδα από το Πανεπιστήμιο Πατρών

62

  

data

Τα Ανοιχτά Δεδομένα και η χρήση τους, αποτελούν ζήτημα κομβικής σημασίας, έχοντας τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινωνία, την επιστήμη και την οικονομία.

Η εύρεση και δημοσιοποίηση των Ανοικτών Δεδομένων που πολλές φορές μένουν αναξιοποίητα σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Συλλογικούς Φορείς του Ιδιωτικού τομέα, μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για μία αναπτυξιακή πορεία.

«Τα Ανοιχτά Δεδομένα ενδυναμώνουν την Κοινωνία και την Επιχειρηματικότητα» είναι το θέμα που πραγματεύεται η Ημερίδα που διοργανώνεται στις 13 Ιουλίου στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από το ERFC (EuropeanRegionalFrameworkforCooperation) www.erfc.gr σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, www.ceid.upatras.gr.

Ακολουθεί μεταξύ 14 και 15 Ιουλίου,  διαγωνισμός ανάπτυξης εφαρμογών με την ονομασία MEDHACKATHON www.medhackathon.euστις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ανωτέρω εκδήλωση υποστηρίζεται από το έργο «SDI4APPS» www.sdi4apps.eu, και πλειάδα άλλων Φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν κάνοντας εγγραφή στην εξής διεύθυνση www.medhackathon.eu, ενώ οι Φορείς που κατέχουν Ανοιχτά Δεδομένα καλούνται να τα διαθέσουν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γεώργιο Σούλο (soulos@erfc.gr τηλ : 26910 60427).

 

agrinionews.gr