Τα πιο τρελά γραφεία της Google!

165

  

telaviv
Και ενώ εσύ δουλεύεις ασταμάτητα (λέμε τώρα) στο μουντό γραφείο με την παλαιομοδίτικη διακόσμηση περιμένοντας το διάλειμμα για τσιγάρο οι υπάλληλοι της Google σε κοιτούν κοροϊδευτικά και με οίκτο! Παίζουν, τριγυρνούν με scooter, κατεβαίνουν από τις τσουλήθρες και κάπου ενδιάμεσα δουλεύουν. Ένας από τους εκπροσώπους της Google δήλωσε στους New York Times, ότι οι σχεδιαστές των γραφείων της Google έχουν ένα μόνο στόχο: «να δημιουργήσουν τον πιο ευτυχισμένο και παραγωγικό χώρο εργασίας στον κόσμο». Θαυμάστε τους ωραιότερους χώρους εργασίας της Google ανά τον κόσμο και ζηλέψτε ελεύθερα!

 

 

new york
new york1
Νέα Υόρκη- ΗΠΑ

Το ταπεινό αυτό γραφείο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, έχει διαδρόμους διακοσμημένους με σχάρες του μετρό και πυροσβεστικούς κρουνούς, πόρτες σχεδιασμένες με graffiti και πολυελαίους από άγκιστρα κρέατος.  Μία αίθουσα συνεδριάσεων έχει συσταθεί σαν ένα μικρό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Πορτρέτα βικτοριανού στιλ των χαρακτήρων του Star Wars κοσμούν τη βιβλιοθήκη. Επίσης παρέχονται σκούτερ στους 3.000 εργαζόμενους ενώ τα σκυλιά είναι ευπρόσδεκτα.

 

 

amsterdam

amsterdam1

Άμστερνταμ- Ολλανδία

Τα γραφεία της Google στον Άμστερνταμ είναι επίσης σχεδιασμένα σχετικά με την πολιτιστική του ιστορία συνδυάζοντας και την διάθεση για παιχνίδι. Αίθουσες συνεδριάσεων σε… ψεύτικα τροχόσπιτα από το 1960, γκαζόν και ψησταριές!
dublin

dublin1

 

 

Δουβλίνο- Ιρλανδία

Γραφεία γεμάτα πράσινο, σαν να βρίσκεσαι στην ζούγκλα! Αυτό θα πει δουλειά και αναζωογόνηση.

 

telaviv1

telaviv2

Τελ Αβιβ- Ισραήλ

Καταλαμβάνουν οκτώ ορόφους στο Electra Tower του Τελ Αβιβ, τα γραφεία διαθέτουν καρέκλες σε σχήμα αυγού, τοίχους καλυμμένους από κισσούς και λουλούδια, ένα δωμάτιο Lego, και θέα στη θάλασσα της Μεσογείου από το κατάστρωμα στον τελευταίο όροφο.
london

london1
Λονδίνο- Αγγλία

Και εδώ ο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας συνδυάζεται με ένα πρωτότυπο περιβάλλον που θυμίζει… διαστημικό σταθμό!
mountain view

Mountain view- Καλιφόρνια

Η αρχική έδρα της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια στην καρδιά της Σίλικον Βάλει, είναι μια εκτεταμένη, ηλιόλουστη πανεπιστημιούπολη γνωστή ως Googleplex. «Είναι εύκολο να νιώθουμε σαν να είμαστε πίσω στο κολέγιο» δηλώνουν οι υπάλληλοι της Google. Κι αυτό γιατί: χιλιάδες πoδήλατα και scooters, παρέχουν τη μεταφορά τους από τις αίθουσες συνεδριάσεων στο μπόουλινγκ, τον τοίχο αναρρίχησης, το γήπεδο volley και πολλά άλλα.
pittsburgh

Πίτσμπουργκ-Πενσυλβανία

Και εδώ τα γραφεία ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, με μικρές αλλαγές εναρμονισμένες στο χώρο όπως αυτό το διακριτικό τεράστιο δίχτυ-αιώρα όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να ξαπλώνουν και να ξεκουράζονται.

 

 

zurich

Ζυρίχη- Αυστρία

Αιώρες, video games, πολύχρωμοι τοίχοι και οι λεγόμενοι Zooglers να τα απολαμβάνουν, οι εργαζόμενοι της Google στη Ζυρίχη.

 

Πηγή: http://www.provocateurmagazine.com/ (της Ηλιάνα Κασβίκη)